Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenféle

2008.02.02

 

coffee_006.jpg

 

 

Hölgyek mesélték!
 
 A bankban...


Egyik délután a bankomban álltam sorban, amikor kislányom elhatározta, hogy levezeti fölös energiait, és ámokfutásba kezd. Mikor nagy nehezen sikerült elkapnom, szigorúan rászóltam:
- Ha nem hagyod most azonnal abba a rohangálást, elfenekellek!
Mire ő fennhangon:
- Ha nem engedsz el, most azonnal, megmondom a nagymaminak, hogy láttam tegnap este, amint puszilgatod apu pisilőjét!
Azt hiszem ilyen csend még nem volt egy bankban, meg a pénztárosok is megdermedtek kezükben a bankó-kötegekkel... Méltóságom utolsó morzsáival még sikerült kivonszolnom a lányomat az ajtón, de még épp hallottam az összecsukódó ajtószárnyak között, amint kirobban mögöttem a röhögés...

Meghökkentő

Egyik multinacionális vállalatunk nagyreményű fiatal (24 éves) menedzser hölgyének születésnapja közelgett. Édesanyjával élt együtt,
ezért a kollégák a mama bevonásával meglepetés partit rendeztek.
Mindenki bement a lány szobájába, ajándékok, lufik, torta egyebek kikészítve. Lakás bezárva, villany leoltva. Érkezik az ünnepelt. Már
az előszobából hívogatja Fifi nevű kis ölebét. Fifike nem kerülhet elő, mert őt a társaság foglyul ejtette a leány szobájában.
Menedzserünk csak hívogatja: Fifike, Fifike! A szobában hallani, hogy a csajszi járkál a lakásban. Konyhából a fürdőbe, majd csobogás, ismét a konyha, és újra keresi kutyusát. Fifike, Fifike! Egyszer csak benyit a sötét szobájába - közben folyamatos Fifikézés -, felkapcsolja a villanyt. Megdöbbenés. Menedzserünk ott áll az ajtóban anyaszült meztelen és combja, szemérem tájéka jó vastagon Nutella krémmel van bekenve. Na, ja. Én a mobilomat hagytam a kocsiban. Másnak is akadt sürgős dolga, csak a mama és Fifike maradt a bulin. A lány másnap kilépett.


Jól tette!

 
Teletömött 56-os villamos, két, egymással szemben lévő szék. Az egyiken egy jó arcú, kedves öreg néni kuporog, a másikon egy nő a gyerekével az ölében. A kis srác himbálja a lábát, és állandóan belerúg a néni térdébe. Az öregasszony egyre hátrébb húzódik, várja, hogy az anya mikor szól rá a kölyökre. De mivel ez nem történik meg, udvariasan megszólítja az anyát:
- Elnézést hogy zavarom, de a kisfia folyamatosan rugdossa a lábamat, és ez már az én koromban nem tréfa, eltalál egy csontot, vagy egy eret, akkor az újságosig, meg a patikáig se tudok lemenni. Legyen szíves szóljon rá.
- Mit akar? - reccsen rá az anya -, én nem fogom egy ilyen vénasszony miatt korlátozni a gyerekemet testi szabadságában! Foglalkozzon a saját dolgával, ne az én gyerekemmel!
A villamoson mindenki megdöbbenéssel nézi végig a jelenetet, míg egy tipikus rocker (acélbetétes, tar frizura, feszülős gatya, bőrkabát,
(fülében üvölt a Tankcsapda) kiveszi a szájából a rágót, és a paraszt nő hajába gyönyörűen beledolgozza, majd lágyan így szól:
- Na, engem se korlátoztak gyerekkoromban!

Nőgyógyásznál...

Mi nők mindannyian tudjuk, mit jelent egy nőgyógyászati vizsgálatra való felkészülés. Testileg és lelkileg is különleges előkészületeket igényel, beleértve a ruházat megfelelő kiválasztását és a szokásosnál is alaposabb tisztálkodást, nehogy valami kellemetlenség legyen. Az egyik magazin pályázatot irt ki nőknek a legcikisebb nőgyógyászati élményük megírására. Az 5000 dolláros fő díjat ez a pályamű vitte el:
Délre kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, örültem, hogy délelőtt viszonylag stresszmentesen fel tudok készülni majd az eseményre.
Reggel azonban telefonhívást kaptam a rendelőből, hogy jó lenne, ha 9:30-ra ott tudnék lenni. "Persze, ott leszek." mondtam a legnagyobb nyugalommal, és csak utána estem pánikba. A reggeli kapkodás a szokásos menetben folyt, gyerekek reggeliztetése, öltöztetése, uzsonnák csomagolása, fuvarozás az iskolába, óvodába stb. 8:45-re értem haza, nem volt már idő újabb fürdésre, ezért csak gyorsan felkaptam a mosakodó rongyot a kád mellöl, és jól lemostam magam ott.
Autóba vágtam magam és rohantam az orvoshoz. Felfeküdtem az asztalra, a fejemet a fal felé fordítottam, és azt képzeltem, hogy Párizsban sétálgatok... A doki meg szemlélte a terepet, majd így szólt:
- Huha! Látom, ma volt egy kis különleges felkészülés...
Nem tudtam miről beszél, nem reagáltam semmit, tovább sétáltam "Párizsban". Hazamentem, a nap további része a szokásos rutin szerint ment, főzés, gyerekek összeszedése, házi feladatok ellenőrzése stb.
Délután felé a lányom ijedt hangon kérdezte:
- Anyu, hol van a mosdórongy a fürdőszobából?
- Kidobtam, vegyél elő másikat! - mondtam neki. Mire a lányom:
- De nekem az kell, mert benne volt az összes csillámporom és flitterem!

@@@@@@@@@@
Vigyázz a szavaiddal!

Egy michigani TV állomás bemondónője, miután mégsem esett az előző nap megjósolt hó, ezzel fordult a meteorológushoz:
- Nos Bob, hol van az a 20 centi, amit tegnap este ígértél?
Nem csak a fickónak, hanem a stáb felének is el kellett hagynia a forgatás helyszínét, annyira röhögtek, a zavarba jött bemondónő pedig
a jövőben kétszer is meggondolja, mielőtt beszél...
 
@@@@@@

 

 

“Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy

 

megváltoztatja gondolkodását.”

 

 

(William James)    

 

 

                                                        @@@

 

 

Minden ember, minden apró mozzanat életedbe úgy kerül,
hogy magad vontad oda.  Az pedig, hogy most mit kezdesz velük, rajtad áll. Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja s jövője sincs Létezik, s nincs is több dolga ennél. Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz, még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott.

 

 /Bach/

 

     @@@     
 

 

Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, senki se önmagát.

                                                                                   /Lev Tolsztoj/

 

     @@@     

 

Amelyik pincér nem tud mosolyogni jobb lett volna ha vendégnek születik.
 

 

/Gundel Károly/

 

  @@@
 

           Egyszer valaki azt mondta: Kölcsön kenyér vissza jár ! ! !

 

 @@@

 

                  Dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged pénzre….

                                   @@@
 

Szeress úgy, mintha sosem bántottak volna meg…

 

@@@

 

          Táncolj úgy, mintha senki sem nézné…

 

                                    @@@

Élj úgy, mintha  Földi Paradicsomban élnél….

 

@@@

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.